close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Grafstenen, ruim 1500 grafsteen voorbeelden

Onze collectie omvat een diversiteit aan stijlen en vormen. Door meerdere collecties te bekijken, kunt u ontdekken wat u mooi en passend vindt. Alle grafstenen dienen als basis en ter inspiratie voor een persoonlijk en bijzonder gedenkteken. Wij ontwerpen het gedenkteken geheel vrijblijvend en kosteloos voor u.

Grafstenen - kies een materiaal

Als u op zoek bent naar een uniek grafmonument, bieden wij verschillende mogelijkheden qua materiaalkeuze. Hoewel natuursteen het meest bekende en veelgebruikte materiaal is, kunnen wij ook werken met materialen zoals glas of RVS, waardoor het monument een modernere uitstraling krijgt. Bovendien kunnen wij een zeer bijzonder grafmonument voor u creëren met materialen zoals brons, lood, hout of cortenstaal. Of u nu kiest voor deze verrassende materialen of voor een meer traditioneel materiaal zoals natuursteen, in zowel ruwe als bewerkte vorm, wij garanderen altijd een uniek en speciaal monument. Bent u specifiek op zoek naar een glazen monument? Onze collectie omvat ook een ruime selectie gedenktekens vervaardigd uit glas of in combinatie met glas.

Soorten grafstenen - kies een soort

Afhankelijk van de voorschriften van de begraafplaats en het type graf waarvoor u het gedenkteken nodig heeft, bieden wij de mogelijkheid om te kiezen voor een monument dat geschikt is voor specifieke grafsoorten. Hoewel veel voorbeelden op onze website worden getoond als grafsteen voor een enkel graf, kunnen al deze voorbeelden ook dienen als basis of inspiratie voor het ontwerp van een gedenkteken voor een familiegraf, dubbelgraf, algemeen graf, kort graf of als grafzerk.

Grafsteen stijlen - kies een stijl

Grafstenen met zorg gemaakt, al meer dan 175 jaar

Al meer dan 175 jaar is Cuperus Gedenken toegewijd aan het ontwerpen van unieke grafstenen met zorg en aandacht. Wij vervaardigen en plaatsen deze gedenktekens door heel Nederland. Met zorg assisteren wij u bij het maken van de juiste keuzes en het ontwerpen van een persoonlijke grafsteen ter nagedachtenis aan uw dierbare. In onze 30 inspirerende winkels verspreid over het hele land verwelkomen wij families graag.

Hoe worden grafstenen op maat gemaakt?

Persoonlijke grafstenen en grafmonumenten ontwerpen, is al ruim 175 jaar onze passie. U kunt erop vertrouwen dat we de grafsteen voor uw dierbare vakkundig en volgens hoge kwaliteitsstandaarden vervaardigen. Tijdens het persoonlijke ontwerp adviseren we over de mogelijkheden, stijlen en extra’s. Allemaal volgens de richtlijnen van de begraafplaats waar u de grafsteen of het gedenkteken wil plaatsen.

Wat zijn de mogelijkheden van een grafsteen?

Het allerbelangrijkst bij het ontwerpen en kiezen van een grafsteen, is goed bepalen wat bij uw overleden dierbare past. Om welk graftype gaat het: een enkel graf met vloer of staand, een familiegraf, een natuurlijk graf? En welk materiaal kiest u: brons, glas, RVS of liever natuursteen? Daarnaast is de kleur een belangrijk element, net als de tekst, de vorm, of een eventuele accessoire.

Welke soorten grafstenen zijn er?

Bij iedere persoon past een eigen, unieke grafsteen. Misschien wilt u uw dierbare bijzetten in een familiegraf, heeft u voorkeur voor een enkele grafsteen met vloer, of juist een staand monument. Ook een kort graf behoort tot de mogelijkheden. Net als een grafzerk, of een natuurlijk gedenkteken.

Uit welke materialen voor grafstenen kan ik kiezen?

Van glas tot natuursteen en van RVS tot cortenstaal: de materialen voor grafstenen zijn talrijk. Versteend hout, marmer, brons, zwerfkeien, hout, of leisteen: bekijk de mogelijkheden gerust bij een van onze vestigingen.

Welke stijlen en uitvoeringen van grafstenen zijn er?

Een modern, klassiek of onderhoudsarme grafsteen? Voor grafmonumenten zijn veel verschillende stijlen en uitvoeringen mogelijk. Misschien wilt u een gedenkteken met een beeld, symbool, hart of kruis. Bekijk online onze collecties ‘eenvoudig tot bijzonder’, ‘klassiek en traditioneel’ of een van de andere mogelijkheden om u te laten inspireren.

Welke kleuren grafstenen bestaan er?

Van antraciet, blauw en zwart, tot oranje, wit of groen. De kleur van een grafsteen kan heel persoonlijk zijn. Net als de tekst die u uiteindelijk kiest om uw dierbare te gedenken. Het liefst denken we al mee over de plaatsing van de tekst, de compositie en de positionering als we een eerste ontwerp maken. Ook de aanhefregel, de verdeling van de letters en eventuele decoraties bespreken we graag met u.

Plaatsen jullie in heel Nederland grafstenen?

Bij Cuperus plaatsen we grafstenen en gedenktekens zonder extra kosten in heel Nederland. In al onze ontwerpen houden we rekening met de regels en richtlijnen van uw begraafplaats. De plaatsing en/of werkzaamheden hebben wij van begin tot eind in vakkundig eigen beheer. Hier leest u meer over ons of over onze vestigingen. Cuperus Gedenken is ook aangesloten bij Circle Stone, een initiatief voor het hergebruiken van bestaande grafstenen.

Is het kopen van een grafsteen bij jullie vertrouwd?

Cuperus Gedenken bestaat al 1842 en heeft veel ervaring met het maken en leveren van een grafsteen. Wij zijn, onder andere, aangesloten bij TruStone, Circle Stone en Samen Dementievriendelijk. Deze certificaten garanderen een duurzame samenwerking met leveranciers en u als familie. Ook verzamelen wij klantbeoordelingen via Google en Kiyoh. Lees gerust onze klanterveringen op Kiyoh.

"Bij de aankoop van een grafsteen komt heel wat kijken. Samen zullen we kijken naar het ontwerp, de kleur, het lettertype, accessoires, decoraties, materialen en eventuele beplanting rondom het graf. Wij zorgen ervoor dat u een passende herinnering zult vinden." - Ruud van Adrichem, adviseur

Wilt u advies?

Stel uw vraag