close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Onze werkwijze

Werken met natuursteen is een passie. De passie van vormgeven, mooie betekenisvolle grafstenen en grafmonumenten maken. Gebruikmakend van wat de natuur ons al heeft geboden. Duizenden jaren heeft de natuur ons al een mooie basis gegeven. Wij zetten het om in tijdloze verhalen over wat ons zo dierbaar is.

Wij werken met diverse soorten natuursteen, waaronder marmer, hardsteen, witte kalksteensoorten en graniet. Daarnaast bewerken we veel Diabas, een natuursteensoort die qua kleur en bewerkingsmogelijkheden een heel eigen plaats heeft tussen de andere natuursteensoorten. Om onderscheidende gedenktekens te ontwikkelen werken wij op het gebied van ontwerp en vervaardiging samen met gespecialiseerde, ambachtelijke partners. Wij vinden het belangrijk om alle facetten van het steenhouwen te blijven beheersen. Het is de kern van onze organisatie. Op één locatie in Nederland hebben wij onze uitgebreide werkplaats en ons logistiek centrum. Hier komen alle materialen binnen en worden de monumenten geassembleerd.

1. Orientatie

Wilt u een grafsteen kopen? Dat kan ook online maar we adviseren toch om de voorbeelden in het echt te komen bekijken. In de inspiratietuinen van Cuperus staan heel veel verschillende soorten grafmonumenten opgesteld in de buitenlucht. Daarnaast kunt u in onze winkels veel materialen en accessoires bekijken.

2. Ontwerp

Tijdens een adviesgesprek gaan wij met u aan de slag en brengen we al uw wensen in kaart voor het grafmonument voor uw dierbare. U kunt op basis van uw ideeën en wensen heel precies de grafsteen samenstellen zodat het past binnen uw budget. De adviseur luistert aandachtig naar uw verhaal en zal al schetsend met u toewerken naar het gewenste grafmonument.

3. Uitvoering

De grafsteen wordt op maat gemaakt en bewerkt door ervaren vakmensen. Dit doen wij al ruim 150 jaar in onze werkplaats in Meppel. Onze vakmensen bewerken de grafsteen met veel vakmanschap.Nadat alle onderdelen van het monument gereed zijn wordt het monument opgebouwd en gereed gemaakt voor transport naar de begraafplaats.

4. Plaatsing

De vervaardiging van het gedenkteken voor uw dierbare doen wij met de grootste zorg en aandacht. Nadat u bij ons de grafsteen heeft besteld, kan het 12 tot 16 weken duren totdat het monument is geplaatst. We hebben namelijk sommige onderdelen op voorraad, andere onderdelen niet. Omdat het gedenkteken heel persoonlijk qua ontwerp is.

Onze uitvoering en plaatsing

Met ons uitgebreide team van vakmensen werken we elke dag met veel toewijding en zorgvuldigheid aan het maken en plaatsen van waardevolle herdenkingsmonumenten.