close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Vandaag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Grafsteen kopen hoe werkt het kopen van een grafsteen?

Het kopen van een grafsteen is een emotioneel proces. Deze pagina zal u door alle stappen heen leiden, van oriëntatie tot de uiteindelijke plaatsing. Cuperus Gedenken staat al ruim 180 jaar voor u klaar om u te helpen bij het kiezen, en het kopen van een grafsteen. Het kopen van een grafsteen werkt volgens vier eenvoudige stappen.

1. Orientatie

Wilt u een grafsteen kopen? Dat kan ook online maar we adviseren toch om de voorbeelden in het echt te komen bekijken. In de inspiratietuinen van Cuperus staan heel veel verschillende soorten grafmonumenten opgesteld in de buitenlucht. Daarnaast kunt u in onze winkels veel materialen en accessoires bekijken.

2. Ontwerp

Tijdens een adviesgesprek gaan wij met u aan de slag en brengen we al uw wensen in kaart voor het grafmonument voor uw dierbare. U kunt op basis van uw ideeën en wensen heel precies de grafsteen samenstellen zodat het past binnen uw budget. De adviseur luistert aandachtig naar uw verhaal en zal al schetsend met u toewerken naar het gewenste grafmonument.

3. Uitvoering

De grafsteen wordt op maat gemaakt en bewerkt door ervaren vakmensen. Dit doen wij al ruim 150 jaar in onze werkplaats in Meppel. Onze vakmensen bewerken de grafsteen met veel vakmanschap.Nadat alle onderdelen van het monument gereed zijn wordt het monument opgebouwd en gereed gemaakt voor transport naar de begraafplaats.

4. Plaatsing

De vervaardiging van het gedenkteken voor uw dierbare doen wij met de grootste zorg en aandacht. Nadat u bij ons de grafsteen heeft besteld, kan het 12 tot 16 weken duren totdat het monument is geplaatst. We hebben namelijk sommige onderdelen op voorraad, andere onderdelen niet. Omdat het gedenkteken heel persoonlijk qua ontwerp is.

Wat kost een grafsteen?

Een grafsteen kost gemiddeld tussen de 2.000 en 4.000 euro. De uiteindelijke grafsteen kosten hangen af van diverse factoren. Het materiaal, eventuele accessoires en de soort belettering zijn voorbeelden waardoor de prijs hoger of lager kan uitvallen. Alle monumenten die u ziet op onze website zijn op maat gemaakt en dienen ter inspiratie. Op basis van uw ideeën maken wij altijd een vrijblijvende prijsopgave. Cuperus bestaat sinds 1840 dus u kunt erop vertrouwen dat u door onze kennis en ervaring in het maken en plaatsen van monumenten een persoonlijk kwaliteitsproduct voor een scherpe prijs krijgt.

kosten van een budget grafsteen

1. Betaalbare grafstenen

 • Keuze uit standaardmodellen
 • Persoonlijk opschrift
 • Prijzen compleet monument: al vanaf €2.000
 • Altijd een monument binnen uw budget

Grafsteen prijzen vanaf € 2.000

Inclusief plaatsing en garantie

Bekijk voorbeelden
kosten van een betaalbare grafstenen

2. Eenvoudig en bijzonder

 • Op maat gemaakt
 • Persoonlijk inrichten en samenstellen
 • Prijzen compleet monument: vanaf €2.200

Grafsteen prijzen vanaf € 2.200

Inclusief plaatsing en garantie

Bekijk voorbeelden
kosten van een traditionele grafstenen

3. Traditioneel en klassiek

 • Op maat gemaakt
 • Persoonlijk inrichten en samenstellen
 • Prijzen compleet monument: vanaf €2.250
 • Bijzondere materialen en bewerkingen

Grafsteen prijzen vanaf € 2.250

Inclusief plaatsing en garantie

Bekijk voorbeelden

"Een grafsteen kopen is geen alledaagse bezigheid, Daarom is het verstandig om u goed voor te bereiden en te verdiepen in de mogelijkheden. Cuperus Gedenken doet er alles aam om u, bij het kopen van een grafsteen zoveel mogelijk te begeledien. Voor veel mensen werkt een bezoek aan één van onze inspiratiewinkels als een goede stap om een duidelijk beeld te krijgen van welke keuzes er gemaakt moeten worden."

Folkert Cuperus

Waarom een Cuperus grafmonument?

Hoge kwaliteit materialen

Alle materialen waaruit u kiest zijn van de hoogste kwaliteit. U krijgt tot 30 jaar garantie op het graniet.

Inspirerend

Bekijk de vele voorbeelden voor een grafmonument in een van de 5 vestigingen met grote inspiratieruimte.

Makkelijk kiezen

Samen met onze adviseurs bekijkt u alle mogelijkheden in alle rust en krijgt u advies op maat.

Persoonlijk

Bepaal wat u wilt en personaliseer uw grafmonument met tekst en afbeeldingen.

Een lange historie

Cuperus Gedenken bestaat sinds 1840. Wij maken gedenktekens voor u vanuit persoonlijke begeleiding en aandacht.

Beste koop

De hoogste kwaliteit materialen voor een scherpe prijs. Daar mag u op vertrouwen.

Wat kost een grafsteen inclusief plaatsen?

De kosten van een grafsteen variëren sterk afhankelijk van het ontwerp, het materiaal, en eventuele extra’s zoals inscripties of ornamenten. Een basis grafzerk bestellen kan beginnen bij een paar honderd euro, maar kan ook oplopen tot in de duizenden. Het is daarom essentieel om tijdens het oriëntatieproces een budget in gedachten te houden.

Waar kan ik een grafsteen kopen?

Als u een grafsteen wilt kopen, zijn er verschillende mogelijkheden. Online een grafsteen kopen is snel en makkelijk, maar het nadeel is dat je de steen niet in het echt kunt zien of voelen. Omdat een grafsteen jaren mee moet gaan is raden wij aan om u goed in te lezen en voor te bereiden op de aankoop. Een bezoek aan onze inspiratiewinkels geeft je een veel beter beeld van wat er allemaal mogelijk is. Onze adviseurs kunnen u ter plekke adviseren en helpen bij het maken van de beste keuze.

Bezoek ons voor vrijblijvend advies

We ontvangen u graag in een van onze 18 winkels waar u een grote collectie monumenten kunt bekijken en waar u rustig uw idee vormt over wat bij uw wensen past.

Kondig uw bezoek aan
onze vestigingen