close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Komende zaterdag en zondag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Urnmonumenten

Een urnengraf is een speciale rustplaats waarin de as van een overledene wordt begraven in een urn. Het is een vorm van begraven die steeds populairder wordt, waarbij de overblijfselen van de crematie in een urn worden geplaatst en vervolgens in de grond worden bijgezet.

Wat is een urnengraf?

Het urnengraf biedt nabestaanden een tastbare en gedenkwaardige plek om hun dierbaren te herdenken. Het is een symbolische en eervolle manier om de as van de overledene te bewaren en een blijvende herinnering te creëren. Vaak wordt het urnengraf gemarkeerd met een grafsteen of monument, die de naam, geboortedatum en sterfdatum van de overledene kan bevatten, evenals persoonlijke inscripties of symbolen die van betekenis zijn voor de overledene of de nabestaanden.

Wat kost een urnengraf?

De kosten van een urnengraf kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie van het graf, de grootte en het materiaal van de grafsteen, en eventuele extra opties zoals accessoires. Wilt u meer informatie over deze kosten dan raden wij u aan contact met ons op te nemen voor vrijblijvend prijsadvies.

Hoe groot is een urnengraf?

De grootte van een urnengraf kan verschillen, afhankelijk van de specifieke begraafplaats en de beschikbare ruimte. Over het algemeen zijn urnengraven kleiner dan traditionele graven waar wordt begraven. De afmetingen kunnen variëren, maar doorgaans is er voldoende ruimte om een urn en een passend grafmonument te plaatsen.