close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Bijbegraven

Wanneer een bestaande grafsteen afgehaald moet worden in verband met een bijbegraving, kunt u ons rechtstreeks of via uw uitvaartverzorger opdracht geven het monument af te halen. Afhankelijk van het soort graf, het soort letters en de verdere werkzaamheden geven wij u vooraf een indicatie van de kosten. Deze zijn gebaseerd op de arbeid die aan het ontruimen wordt besteed, het terugplaatsen, opnieuw funderen en het aanpassen van de tekst en eventuele schoonmaak- en restauratiewerkzaamheden.

De genoemde prijzen zijn inclusief 21% BTW, arbeid, vrachtwagen met mobiele kraan en reiskosten. Voor de een bestaand en of afgehaald monument (voor begrafenis) verzorgen wij het volgende; In overleg met uw uitvaartondernemer of de begraafplaatsbeheerder halen wij het monument af van de begraafplek. Vervolgens wordt de tekstplaat naar onze steenhouwerij vervoerd om de tekst aan te vullen.

Veelal blijft het liggende deel op aanwijzing van de begraafplaatsbeheerder op de begraafplaats liggen. Dit is afhankelijk van de regelgeving van de begraafplaats.

Vóór het verwijderen van het monument maken wij een foto van het gedenkteken, zodat u later kunt zien in welke staat het verkeerde voordat wij het afhaalden. Twee weken na de uitvaart ontvangt u een kennisgevingsbrief met een foto en een omschrijving van het monument waarbij ook de bestaande tekst is vermeld.

Na inventarisatie van uw wensen krijgt u een prijsopgave voor de uit te voeren werkzaamheden. Hierin is ook de restauratie van uw monument meegenomen (uiteraard alleen indien nodig). De prijsopgave is gebaseerd op de gemaakte uren, de gebruikte hulpmaterialen, aantal letters en de transportkosten. Wanneer u ons vervolgens de opdracht geeft de restauratie en de tekstaanvulling te verzorgen, plannen wij de uitvoering hiervan in. Afhankelijk van de richtlijnen van begraafplaats, plaatsen wij het monument binnen 8 tot 12 weken terug.

U kunt een eventuele afhaling doorgeven op ons centrale telefoonnummer voor de planning; 0522-251220 Of een mail sturen naar:info@cuperusgedenken.nl

Voor

Na