close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Vandaag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Grafmonumenten collectie Inspiratie voor een passend en persoonlijk grafmonument

Als u uw dierbare wilt gedenken met een persoonlijk grafmonument, kunnen wij u daarbij helpen. In ons fotoboek vindt u voorbeelden van grafmonumenten en grafstenen in verschillende stijlen, materialen en uitvoeringen. Van budget tot exclusief en van modern tot ambachtelijk. Zo kunt u zoveel mogelijk inspiratie op doen en uw dierbare op passende wijze gedenken.

Hoe wordt een grafmonument op maat gemaakt?

Persoonlijke grafmonumenten en gedenktekens ontwerpen, is al ruim 175 jaar onze passie. U kunt erop vertrouwen dat we het grafmonument voor uw dierbare vakkundig en volgens hoge kwaliteitsstandaarden vervaardigen. Tijdens het persoonlijke ontwerp adviseren we over de mogelijkheden, stijlen en extra’s. Allemaal volgens de richtlijnen van de begraafplaats waar u het grafmonument, de grafsteen of het gedenkteken wil plaatsen.

Wat zijn de mogelijkheden van een grafmonument?

Het allerbelangrijkst bij het ontwerpen en kiezen van een grafmonument, is goed bepalen wat bij uw overleden dierbare past. Om welk graftype gaat het: een enkel graf met vloer of staand, een familiegraf, een natuurlijk graf? En welk materiaal kiest u: brons, glas, RVS of liever natuursteen? Daarnaast is de kleur een belangrijk element, net als de tekst, de vorm, of een eventuele accessoire.

Welke soorten grafmonumenten zijn er?

Bij iedere persoon past een eigen, unieke grafsteen. Misschien wilt u uw dierbare bijzetten in een familiegraf, heeft u voorkeur voor een enkele grafsteen met vloer, of juist een staand monument. Ook een kort graf behoort tot de mogelijkheden. Net als een grafzerk, of een natuurlijk gedenkteken.

Uit welke materialen voor grafmonumenten kan ik kiezen?

Van glas tot natuursteen en van RVS tot cortenstaal: de materialen voor grafmonumenten zijn talrijk. Versteend hout, marmer, brons, zwerfkeien, hout, of leisteen: bekijk de mogelijkheden gerust bij een van onze vestigingen.

Welke stijlen en uitvoeringen van grafstenen zijn er?

Een modern, klassiek of onderhoudsvrij grafmonument? Voor grafstenen zijn veel verschillende stijlen en uitvoeringen mogelijk. Misschien wilt u een gedenkteken met een beeld, symbool, hart of kruis. Bekijk online onze collecties ‘eenvoudig tot bijzonder’, ‘klassiek en traditioneel’ of een van de andere mogelijkheden om u te laten inspireren.

Welke kleuren grafmonumenten bestaan er? En welke tekst kies ik?

Van antraciet, blauw en zwart, tot oranje, wit of groen. De kleur van een grafmonument kan heel persoonlijk zijn. Net als de tekst die u uiteindelijk kiest om uw dierbare te gedenken. Het liefst denken we al mee over de plaatsing van de tekst, de compositie en de positionering als we een eerste ontwerp maken. Ook de aanhefregel, de verdeling van de letters en eventuele decoraties bespreken we graag met u.

Kom gerust langs

Op zoek naar meer inspiratie? Kom gerust langs in een inspiratiewinkel bij u in de buurt. In onze ruime en moderne werkplaats in Meppel hebben wij alles in huis om het grafmonument voor uw dierbare naar wens te ontwerpen en te vervaardigen. Onze vakkundige medewerkers plaatsen het monument vervolgens op de uiteindelijke gedenkplek, in heel Nederland.

Plaatsen jullie in heel Nederland grafmonumenten?

Bij Cuperus plaatsen we grafmonumenten, grafstenen en gedenktekens zonder extra kosten in heel Nederland. In al onze ontwerpen houden we rekening met de regels en richtlijnen van uw begraafplaats. De plaatsing en/of werkzaamheden hebben wij van begin tot eind in vakkundig eigen beheer. Hier leest u meer over ons of over onze vestigingen.

Cuperus Gedenken is ook aangesloten bij Circle Stone, een initiatief voor het hergebruiken van bestaande grafstenen.