close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Bel ons 085-047 51 15
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Grafstenen Zoekt u een passende grafsteen voor uw dierbare? Zie hier grafstenen voorbeelden

Wij bieden grafstenen in veel verschillend en stijlen en ontwerpen. Op onze website vindt u een grote hoeveelheid grafstenen voorbeelden in allerlei uitvoeringen en prijsklassen. Wanneer u een voorbeeld ziet dat u aanspreekt kunt u deze vanuit het fotoboek bewaren in uw eigen fotomap. Omdat een grafsteen of grafmonument altijd persoonlijk is, helpen wij u graag bij het maken van een uniek ontwerp. Kom langs in één van onze vestigingen voor vrijblijvend en betrouwbaar advies.

Grafstenen collectie

Ons assortiment bestaat uit gevarieerde grafstenen waar u gerust naar kan kijken in ons fotoboek. Bij grafstenen zijn verschillende materialen, vormen en combinaties mogelijk waardoor iedere grafsteen zijn eigen sfeer uitstraalt. Het is belangrijk dat grafstenen gemaakt worden van kwalitatief en duurzaam materiaal. Alle collecties voldoen aan dezelfde kwaliteitsnormen ongeacht de prijs of materiaal.

Grafstenen van natuursteen

Grafstenen van natuursteen

Grafmonumenten worden voornamelijk gemaakt van natuursteen. Het voordeel van natuursteen is dat het materiaal kwalitatief zeer goed is, duurzaam wordt geproduceerd en minder kostbaar is.

Bekijk 500+ voorbeelden
Moderne Grafstenen

Moderne grafstenen

In deze collectie wordt voornamelijk natuursteen gecombineerd met materialen zoals RVS, glas en cortenstaal. Deze combinatie zorgt er voor dat elke grafsteen een moderne uitstraling heeft.

Bekijk moderne grafstenen
Goedkope grafstenen

Budget grafstenen

De ontwerpen zijn relatief eenvoudig dit is om de prijs niet nadelig te beïnvloeden. Een goedkope grafsteen is al mogelijk vanaf: €1500,-.

Budget grafstenen collectie

Een grafsteen op maat, met zorg gemaakt

Bij het ontwerpen van een grafsteen luisteren we goed naar uw wensen en de verhalen over uw dierbare. Wanneer u bijvoorbeeld een foto en/of de rouwkaart meeneemt, kunnen we dit gebruiken tijdens het adviesgesprek. Ook nemen we de inspiratie mee die u heeft opgedaan tijdens het oriënteren op de website en in onze winkel. Zo komen we samen met u tot een ontwerp dat echt passend en uniek is.

In onze ruime en moderne werkplaats in Meppel hebben wij alles in huis om het gedenkteken voor uw dierbare naar wens te vervaardigen. Vanuit deze centrale plek kunnen wij bovendien alle begraafplaatsen in Noord en Midden Nederland bedienen. Van ontwerp tot vergunningaanvraag en van de vervaardiging tot plaatsing, met onze ervaring van meer dan 175 jaar bent u ervan verzekerd dat wij het gedenkteken professioneel en met de grootste zorg opleveren.

Brede expertise

Naast het vervaardigen van nieuwe gedenktekens, kunt u ook bij ons terecht voor het restaureren van grafstenen en -monumenten. Onze vakmensen zijn goed opgeleid en zeer bedreven in het zorgvuldig herstellen van oude monumenten. Of het nu gaat om een enkele grafsteen of een groter project, zoals uitgebreidere restauratiewerkzaamheden op een begraafplaats, wij kunnen u hiermee van dienst zijn. Meer informatie vindt u onder restauratie en onderhoud.

Grafstenen met hartvorm

Een hart is symbolisch voor de liefde en is daarmee gewild als keuze voor de vorm van een grafmonument. De mogelijkheden zijn talloos rondom grafstenen. Wij maken altijd een persoonlijk ontwerp die aansluit op uw ideeën en wensen. In de meeste gevallen krijgt de lettersteen een hartvorm hierbij kunnen wij verschillende vormen en materialen vervaardigen. U kunt onze hartvormige grafsteen collectie bekijken in ons fotoboek.

Grafstenen met glas

Om een grafsteen een moderne uitstraling te geven gebruiken kunt u er voor kiezen om materialen zoals glas te gebruiken. Een glazen grafsteen creëert transparantie en toegankelijkheid. Bij de letterplaat van een grafsteen is het erg belangrijk dat de tekst in één opslag te zien is. Glas komt veel ‘lichter’ over dan andere materialen daarom is glas het perfecte materiaal om de letters te laten accentueren bij het gedenkteken. Glas kan goed worden gebruikt bij grafstenen omdat het weerbestendig, duurzaam en bewerkbaar is.

Onderhoudsvrije grafstenen

Bij sommige grafstenen moet regelmatig onderhoud worden gepleegd en schoongemaakt worden met speciale middelen. De achterliggende gedachte van de onderhoudsvrije collectie is dat er zo weinig mogelijk onderhoud gepleegd hoeft te worden. Wij hebben de onderhoudsvrije collectie speciaal samengesteld en ontworpen rondom deze gedachte. Om het gedenkteken netjes te houden raden wij aan om periodiek met een borstel en wat water het gedenkteken schoon te maken. Bekijk verschillende onderhoudsvrije grafstenen in het fotoboek.

Grafstenen met RVS

In ons fotoboek hebben we een breed assortiment rondom RVS grafstenen. Wij vervaardigen vaak RVS elementen met natuursteen daarnaast is het ook mogelijk om een volledige RVS grafsteen te vervaardigen. RVS kan goed worden gecombineerd met natuursteen omdat RVS een moderne uitstraling heeft, degelijk is en goed bestand is tegen weer en wind. Bij het vervaardigen van een RVS grafsteen maken wij gebruik van “RVS 316” dit is kwalitatief het beste materiaal, roest niet en is duurzaam. In ons fotoboek kunt u inspiratie opdoen in de RVS grafstenen collectie.

Grafstenen met een engel

De beelden en figuren worden vervaardigd door onze vakmensen. De beelden worden persoonlijk op maat ontworpen hierdoor kunnen we precies de juiste uitstraling geven aan het gedenkteken. Een gepersonaliseerd beeldkunstwerk heeft veel toegevoegde waarde, omdat het gevoelens en emotie kan uitdrukken. Samen met u bekijken wij graag wat de mogelijkheden zijn bij gepersonaliseerde beelden. U kunt geheel vrijblijvend een afspraak maken bij een van onze vestigingen.

Eenvoudig en bijzondere grafstenen

Deze collectie hebben wij samengesteld met eenvoudige grafstenen die een bijzondere uitstraling hebben. De bijzondere uitstraling komt naar voren door de afwerking, persoonlijke elementen en de gebruikte materialen. In ons fotoboek vindt u voorbeelden die u als inspiratie kan gebruiken. Omdat een gedenkteken altijd persoonlijk is, helpen onze adviseurs u graag bij het maken van een uniek ontwerp.

Grafstenen van hout

Bij houten grafstenen is het belangrijk dat het warme gevoel van hout in harmonie staat met de rest van het grafmonument. Hout kan gecombineerd worden met andere materialen zoals natuursteen, glas en RVS. Bij het maken van een houten grafsteen is het belangrijk om een keuze te maken tussen teakhout en versteend hout. Bij teakhout zijn er veel verschillende soorten vormen en belettering technieken mogelijk. Versteend hout weergeeft een natuurlijke uitstraling en kan gecombineerd worden met een glazen of een bronzen tekstplaat.

Natuurlijke grafstenen

In onze natuurlijke collectie hebben wij natuurlijke grafstenen van versteend hout, zwerfkeien en ruwe stenen. Elk soort heeft een unieke eigenschap omdat het op een andere manier gevormd is door de natuur. Versteend hout is soort fossiel wat miljoenen jaren onder de grond versteend is. Ruwe stenen en zwerfkeien komen rechtstreeks uit de bergen, rivierbeddingen of de grond en zijn niet bewerkt. U kunt zelf de ruwe stenen en zwerfkeien uitkiezen in onze vestigingen. In ons fotoboek kunt u inspiratie opdoen bij natuurlijke grafstenen.

Klassieke en traditionele grafstenen

In onze collectie vindt u veel klassieke en traditionele grafstenen in verschillende materialen en uitvoeringen. Onze grafstenen zijn degelijk, hebben tijdloos ontwerp en blijft jarenlang haar schoonheid behouden. Elke grafsteen heeft een eigen sfeer en uitstraling door zijn karakteristieke details. Bekijk ons fotoboek met klassieke en traditionele grafstenen.

Grafstenen met cortenstaal

Cortenstaal valt goed te combineren met natuurlijke elementen dankzij de oranjebruine kleur. Een kenmerkend eigenschap van cortenstaal is dat het wat vlekkerig er uit ziet maar in de loop der tijd egaal kleurt en donkerder wordt door het roestproces. Het duurt ongeveer anderhalf jaar voordat het cortenstaal zijn definitieve kleur krijgt. Cortenstaal is even sterk als RVS, zeer duurzaam en weerbestendig. Onze collectie in het fotoboek bestaat vooral uit cortenstaal gecombineerd met natuurlijke elementen zoals planten, hout en ruwe stenen.

Wat kost een grafsteen?

Ieder grafsteen wordt speciaal op maat gemaakt naar wens. Bij het plaatsen van een grafsteen zijn de richtlijnen en kosten verschillend per begraafplaats. Jaarlijks plaatsen wij honderden grafmonumenten door heel Nederland en België waardoor wij altijd op de hoogte zijn van de richtlijnen en kosten per begraafplaats. Bij het plaatsen van een grafmonument regelen wij de vergunningsaanvraag voor u. Voor elke grafsteen hanteren wij een heldere en transparante prijs.

De prijs van een grafmonument wordt bepaald door factoren zoals:

 • Afmetingen graf
 • Onderdelen en de dikte hiervan
 • Soort materiaal
 • Soort belettering
 • Vorm en bewerkingen
 • Grafaccessoires (optioneel)

Hoelang is de levertijd van een grafsteen?

De levertijd is verschillend per gedenkteken. Een grafsteen die wij op voorraad hebben kan geplaatst worden in 6 weken. Als een grafsteen speciaal op maat wordt ontworpen duurt dit tussen de 14-18 weken. De materialen worden verscheept vanuit overzeese gebieden dit duurt gemiddeld 8 weken. Als de materialen zijn aangekomen wordt het grafmonument in elkaar gezet volgens het persoonlijke ontwerp. Vervolgens wordt er een vergunning aangevraagd bij de gemeente en contact opgenomen met de begraafplaats. Wanneer het grafmonument wordt geplaatst wordt u hiervan op de hoogte gesteld.

Wilt u een persoonlijk adviesgesprek?

Maak direct een afspraak

Wat is er mogelijk bij het beletteren van een grafsteen?

Een van de specialismen van Cuperus is het persoonlijk maken van gedenktekens. De belettering van een grafsteen voegt een persoonlijke en bijzondere sfeer toe. Het materiaal van een grafsteen kan bepalend zijn voor het type belettering. Met meer dan 175 jaar ervaring gecombineerd met de kennis van nu beschikken onze vakmensen over diverse technieken om foto’s en tekst op gedenktekens te plaatsen.

Toepasbare technieken bij het beletteren van een grafsteen:

 • Verheven letters
 • Gegraveerde letters
 • Ingeschilderde letters
 • Gezandstraalde letters
 • Geëmailleerde letters

Wat zijn de mogelijkheden voor accessoires?

Een grafaccessoire is een persoonlijke toevoeging zijn aan uw gedenkteken. Daarbij is het belangrijk dat het grafaccessoire een persoonlijke of bijzondere waarde toevoegt aan uw grafmonument. Ons assortiment bevat diverse stijlen zoals bomen, bloemen, beelden, vazen, schalen en lantaarns. Onze adviseurs denken graag met u mee om uw persoonlijke ideeën te realiseren. In onze showrooms krijgt u een goed inzicht of het accessoire past bij een grafmonument.

Garantie en service op onze grafstenen

Klanttevredenheid staat voorop bij Cuperus en wij geloven dat we dit kunnen leveren door middel van goede service en garantievoorwaarden. Wij bieden garantie en service aan voor alles wat u aanschaft of besteld. Wij maken gebruik van kwalitatief zeer goed materiaal en houden rekening in het ontwerp met mogelijke omstandigheden. Per situatie is het verschillend onder welke garantievoorwaarden het valt. Als u een vraag heeft over onze garantievoorwaarden of service staan wij u graag te woord.

Over ons

Bij Cuperus geloven we dat een tijdloos en persoonlijk vormgegeven monument bijdraagt aan het levend houden van herinneringen. Wij helpen u graag om een passende uiting aan dat gevoel te geven zodat u keer op keer als u het monument ziet in gedachten terug gaat naar belangrijke emoties en dat gedachten aan overledenen blijven voortbestaan. We zien het als ons doel om de herinnering aan overleden dierbaren voor u op een persoonlijke en passende wijze mogelijk te maken.

We bestaan sinds 1840. U mag erop vertrouwen dat u door onze kennis en ervaring in het maken en plaatsen van monumenten een persoonlijk kwaliteitsproduct voor een scherpe prijs krijgt.

Folkert Cuperus

Vestigingen

Cuperus Gedenken Drachten

Drachten

openingstijden
Tussendiepen 59
9206 AC Drachten
openingstijden
access_timeVandaag: van 09:00 tot 17:00
Meer informatie
Cuperus Gedenken Meppel

Meppel

openingstijden
Eekhorstweg 6
7942 JC Meppel
openingstijden
access_timeVandaag: van 09:00 tot 17:00
Meer informatie
Cuperus Gedenken Groningen

Groningen

openingstijden
Moermanskweg 2-1
9723 HM Groningen
openingstijden
access_timeVandaag: van 09:00 tot 17:00
Meer informatie
Cuperus Gedenken Joure

Joure

openingstijden
Jonkersbosje 11
8501GX Joure
openingstijden
access_timeVandaag: van 10:00 tot 17:00
Meer informatie
Cuperus Gedenken Zwolle

Zwolle

openingstijden
Galvaniweg 4a
8013 RG Zwolle
openingstijden
access_timeVandaag: van 09:00 tot 17:00
Meer informatie
Cuperus Gedenken Kampen

Kampen

openingstijden
Carlsonstraat 11
8263 CA Kampen
openingstijden
access_timeVandaag: van 09:00 tot 17:00
Meer informatie
Cuperus Gedenken Dokkum

Dokkum

openingstijden
Beurtvaart 6a
9101 RB Dokkum
Meer informatie
Cuperus Gedenken Leeuwarden

Leeuwarden

openingstijden
Nieuwestad 23
8911 CG Leeuwarden
openingstijden
access_timeVandaag: van 09:00 tot 17:00
Meer informatie
Cuperus Gedenken Hardenberg

Hardenberg

openingstijden
Oldemeijerweg 3
7794 RL Hardenberg
Meer informatie
Cuperus Gedenken Hoogeveen

Hoogeveen

openingstijden
A.G. Bellstraat 23
7903 AD Hoogeveen
Meer informatie
Cuperus Gedenken Sneek

Sneek

openingstijden
Pottenbakkersstraat 20a
8601 WS Sneek
Meer informatie
Cuperus Gedenken Steenwijk

Steenwijk

openingstijden
Stationsstraat 42-44
8331 GK Steenwijk
Meer informatie
Cuperus Gedenken Elst

Elst (Arnhem / Nijmegen)

openingstijden
Pascalweg 3
6662 NX Elst
openingstijden
access_timeVandaag: van 09:00 tot 17:30
Meer informatie
Cuperus Gedenken Wezep

Wezep (Zwolle)

openingstijden
Ampèrestraat 4
8091 XX Wezep
openingstijden
access_timeVandaag: van 09:00 tot 17:00
Meer informatie
Cuperus Gedenken Rotterdam

Rotterdam

openingstijden
Straatweg 35A
3051 BC Rotterdam
openingstijden
access_timeVandaag: van 09:00 tot 17:00
Meer informatie
Cuperus Gedenken Rijswijk

Rijswijk (Den Haag)

openingstijden
Lindelaan 83
2282EP Rijswijk
Meer informatie
Cuperus Gedenken Tilburg

Tilburg

openingstijden
Lannerstraat 1
5011 ET Tilburg
openingstijden
access_timeVandaag: van 09:00 tot 17:00
Meer informatie
Cuperus Gedenken Mijdrecht

Mijdrecht (Amsterdam)

openingstijden
Vermogenweg 15
3641 SR Mijdrecht
openingstijden
access_timeVandaag: van 09:00 tot 17:00
Meer informatie
Cuperus Gedenken Culemborg

Culemborg

openingstijden
Staalweg 15B
4104 AS Culemborg
Meer informatie