close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward
Versteend houten stammetje met Cortenstalen rand foto 1

Versteend houten stammetje met Cortenstalen rand Versteend hout

Een uniek grafmonument, vervaardigd uit een authentieke stam van versteend hout, omringd door een robuuste rand van Cortenstaal. Het versteende hout, prachtig bewaard door de natuur zelf, symboliseert de tijdloze herinnering aan de overledene. De rand van Cortenstaal voegt niet alleen een stevig fundament toe, maar geeft het monument ook een eigentijdse toets. Doordat dit type staal op natuurlijke... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 41856
Assortiment Natuurlijke gedenktekens
Collectie Natuurlijk
Graftype Enkel, Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Beige, Oranje
Materiaal Versteend hout
Natuursteen kleuren Beige/licht bruin
Subtype Staande steen met vloer

Omschrijving

Een uniek grafmonument, vervaardigd uit een authentieke stam van versteend hout, omringd door een robuuste rand van Cortenstaal. Het versteende hout, prachtig bewaard door de natuur zelf, symboliseert de tijdloze herinnering aan de overledene. De rand van Cortenstaal voegt niet alleen een stevig fundament toe, maar geeft het monument ook een eigentijdse toets. Doordat dit type staal op natuurlijke wijze patineert, groeit het monument als het ware mee met de seizoenen, wat een extra dimensie geeft aan herdenking en herinnering. Dit grafmonument biedt een sfeervolle en respectvolle aanwezigheid op de laatste rustplaats van uw dierbare.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Een enkel graf heeft op veel begraafplaatsen een breedte tussen de 70 en 130 centimeter. Ieder grafmonument maken wij op maat en we zorgen ervoor dat deze de juiste afmetingen heeft volgens de lokale richtlijnen.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.