close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Vandaag: Extra inspiratiedagenarrow_forward
Kindermonument foto 1

Kindermonument Glas

Mooie combinatie van graniet en glas. Het zuiltje heeft een gehakte rand met daarin 2 glasplaten. De achterste plaat is gestraald met daarin een gedicht, de voorste plaat is helder met daarin de tekst. Hierdoor ontstaat er diepte. Het zuiltje met de glasplaten staat op een voetstuk met daarvoor banden met daarin ruimte voor kiezels.De traditionele gedenktekens zijn meestal van natuursteen gemaakt ... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 42354
Assortiment Traditionele gedenktekens
Collectie Klassiek en traditioneel, Lichte grafstenen, Modern, Onderhoudsvrij
Dieren Dieren 3d
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur licht, Oranje, Wit
Materiaal Glas
Natuursteen kleuren Wit/gebroken wit
Subtype Staande steen met vloer

Omschrijving

Mooie combinatie van graniet en glas. Het zuiltje heeft een gehakte rand met daarin 2 glasplaten. De achterste plaat is gestraald met daarin een gedicht, de voorste plaat is helder met daarin de tekst. Hierdoor ontstaat er diepte. Het zuiltje met de glasplaten staat op een voetstuk met daarvoor banden met daarin ruimte voor kiezels.

Traditionele gedenktekens

De traditionele gedenktekens zijn meestal van natuursteen gemaakt met een traditionele afwerking, zoals een gepolijst oppervlak en geprikte of gebeitelde verfraaiingen. Ook is de belettering bij de meeste traditionele gedenktekens door middel van zandstralen in het steen aangebracht.

Lichte grafstenen

Er zijn talloze natuursteensoorten. Iedere steensoort met haar eigen specifieke eigenschappen en uitstraling. Ons assortiment natuursteen soorten bevat ook vele soorten licht natuursteen. Omdat licht natuursteen poreuzer is dan donker natuursteen trekt vocht en vuil meer in het steen. Licht natuursteen vereist daarom regelmatig onderhoud. Met een speciaal impregneermiddel kunnen we het intrekken van vocht en vuil beperken waardoor de steensoort langer mooi blijft.

Enkele grafsteen - met vloer

Een enkel graf heeft op veel begraafplaatsen een breedte tussen de 70 en 130 centimeter. Ieder grafmonument maken wij op maat en we zorgen ervoor dat deze de juiste afmetingen heeft volgens de lokale richtlijnen.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.