close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Vandaag: Extra inspiratiedagenarrow_forward
Grafsteen met houten kruis foto 1

Grafsteen met houten kruis Hout

De letterplaat van dit monument bestaat uit 2 delen, ze zijn iets uit elkaar geplaatst. In de uitspring die dan ontstaat is een houten kruis geplaatst. De letterplaat staat op een voetstuk, hiervoor banden met daarop een vloer. De tekst is verdiept gestraald in ingeverfd. Het monument is op een betonfundering gemonteerd.,De traditionele gedenktekens zijn meestal van natuursteen gemaakt met een tra... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 41862
Assortiment Traditionele gedenktekens
Collectie Christelijk, Klassiek en traditioneel, Kruis
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Bruin
Materiaal Hout
Natuursteen kleuren Rood/oranje/bruin
Subtype Enkel staand en liggend, Staande steen met vloer

Omschrijving

De letterplaat van dit monument bestaat uit 2 delen, ze zijn iets uit elkaar geplaatst. In de uitspring die dan ontstaat is een houten kruis geplaatst. De letterplaat staat op een voetstuk, hiervoor banden met daarop een vloer. De tekst is verdiept gestraald in ingeverfd. Het monument is op een betonfundering gemonteerd.,

Traditionele gedenktekens

De traditionele gedenktekens zijn meestal van natuursteen gemaakt met een traditionele afwerking, zoals een gepolijst oppervlak en geprikte of gebeitelde verfraaiingen. Ook is de belettering bij de meeste traditionele gedenktekens door middel van zandstralen in het steen aangebracht.

Enkele grafsteen - met vloer

Een enkel graf heeft op veel begraafplaatsen een breedte tussen de 70 en 130 centimeter. Ieder grafmonument maken wij op maat en we zorgen ervoor dat deze de juiste afmetingen heeft volgens de lokale richtlijnen.

Hout

Hout staat bekend om zijn warme, natuurlijke uitstraling die een breed spectrum aan kleuren en tinten omvat. Elke houtsoort brengt zijn eigen unieke sfeer en textuur met zich mee. De variatie in nerfpatronen, vaak uniek voor elke stuk, voegt een persoonlijke toets toe die de schoonheid van de natuur weerspiegelt. Hout symboliseert groei, leven en vernieuwing, en staat tegelijkertijd voor stevigheid en duurzaamheid. Het is een materiaal dat met de tijd meegaat en een diepere verbinding met de aarde en haar cycli biedt. Deze eigenschappen maken het een bijzonder en veelzijdig materiaal, gewaardeerd om zijn esthetiek en symbolische waarde.