close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward
Versteend houten stammetje met Cortenstalen rand foto 1

Versteend houten stammetje met Cortenstalen rand Cortenstaal, glas, versteend hout

Een uniek grafmonument vervaardigd uit versteend hout en Cortenstaal. Het is geïnspireerd op de vorm van een boomstam, gemaakt uit versteend hout, dat de schoonheid en duurzaamheid van de natuurlijke wereld weerspiegelt. Het monument wordt omlijst met een rand van Cortenstaal, bekend om zijn weersbestendigheid en bijzondere, roestbruine kleur. Deze combinatie levert een sterk en opvallend monument... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 41978
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Beige, Bruin
Materiaal Cortenstaal, Glas, Versteend hout
Subtype Enkel staand en liggend, Staande steen met vloer

Omschrijving

Een uniek grafmonument vervaardigd uit versteend hout en Cortenstaal. Het is geïnspireerd op de vorm van een boomstam, gemaakt uit versteend hout, dat de schoonheid en duurzaamheid van de natuurlijke wereld weerspiegelt. Het monument wordt omlijst met een rand van Cortenstaal, bekend om zijn weersbestendigheid en bijzondere, roestbruine kleur. Deze combinatie levert een sterk en opvallend monument op dat bestand is tegen de elementen maar ook een organische en natuurlijke sfeer uitademt. Het biedt de mogelijkheid voor gravures of inscripties, waardoor de herinnering aan uw dierbare wordt vereeuwigd op een stijlvolle en unieke manier. Met dit monument creëert u een persoonlijke gedenkplaats dat de vergankelijkheid van het leven en de kracht van herinneringen symboliseert.

Enkele grafsteen - met vloer

Een enkel graf heeft op veel begraafplaatsen een breedte tussen de 70 en 130 centimeter. Ieder grafmonument maken wij op maat en we zorgen ervoor dat deze de juiste afmetingen heeft volgens de lokale richtlijnen.

Cortenstaal

Cortenstaal wordt regelmatig toegepast bij grafmonumenten.De mooie roestbruine kleur wordt gekenmerkt door zijn warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. Het materiaal is zeer weervast en de roestlaag is erg duurzaam en blijft mooi.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.