close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Vandaag: Extra inspiratiedagenarrow_forward
Versteend houten grafsteen met Cortenstalen tekstplaat foto 1
Klik op onderstaande foto's voor een vergroting

Versteend houten grafsteen met Cortenstalen tekstplaat Cortenstaal, hout, versteend hout

Een rustieke en stijlvolle grafsteen gemaakt van versteend hout, voorzien van een Cortenstalen tekstplaat. Dit unieke grafmonument combineert de schoonheid van natuurlijk materiaal met een modern ontwerp, waardoor het de perfecte plek is om uw dierbare te herdenken. Met de mogelijkheid om een persoonlijke boodschap op de tekstplaat te graveren, kunt u de herinnering aan uw geliefde levendig houden... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35763
Liggende deel Natuurlijk, Natuursteen
Materiaal Cortenstaal, Hout, Versteend hout
Staande deel Natuurlijk en cortenstaal, Versteend hout en cortenstaal

Omschrijving

Een rustieke en stijlvolle grafsteen gemaakt van versteend hout, voorzien van een Cortenstalen tekstplaat. Dit unieke grafmonument combineert de schoonheid van natuurlijk materiaal met een modern ontwerp, waardoor het de perfecte plek is om uw dierbare te herdenken. Met de mogelijkheid om een persoonlijke boodschap op de tekstplaat te graveren, kunt u de herinnering aan uw geliefde levendig houden.

Cortenstaal

Cortenstaal wordt regelmatig toegepast bij grafmonumenten.De mooie roestbruine kleur wordt gekenmerkt door zijn warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. Het materiaal is zeer weervast en de roestlaag is erg duurzaam en blijft mooi.

Hout

Hout staat bekend om zijn warme, natuurlijke uitstraling die een breed spectrum aan kleuren en tinten omvat. Elke houtsoort brengt zijn eigen unieke sfeer en textuur met zich mee. De variatie in nerfpatronen, vaak uniek voor elke stuk, voegt een persoonlijke toets toe die de schoonheid van de natuur weerspiegelt. Hout symboliseert groei, leven en vernieuwing, en staat tegelijkertijd voor stevigheid en duurzaamheid. Het is een materiaal dat met de tijd meegaat en een diepere verbinding met de aarde en haar cycli biedt. Deze eigenschappen maken het een bijzonder en veelzijdig materiaal, gewaardeerd om zijn esthetiek en symbolische waarde.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.