close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward
Klein versteend houten stammetje foto 1

Klein versteend houten stammetje Versteend hout

Een uniek en prachtig grafmonument dat bestaat uit een klein versteend houten stammetje. Het bijzondere ontwerp benadrukt de schoonheid van de natuur en het gevoel van vrijheid. Op het stammetje is ruimte voor de naam van uw geliefde.De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 42437
Assortiment Ambachtelijke monumenten, Natuurlijke gedenktekens
Collectie Ambachtelijk, Natuurlijk, Zuilen
Dieren Dieren 3d, Vogel
Graftype Enkel
Kleur Beige
Materiaal Versteend hout
Natuursteen kleuren Beige/licht bruin
Subtype Enkel staand, Staande steen zonder vloer

Omschrijving

Een uniek en prachtig grafmonument dat bestaat uit een klein versteend houten stammetje. Het bijzondere ontwerp benadrukt de schoonheid van de natuur en het gevoel van vrijheid. Op het stammetje is ruimte voor de naam van uw geliefde.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.