close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Vandaag: Extra inspiratiedagenarrow_forward
Islamitische grafsteen met minaret foto 1
Klik op onderstaande foto's voor een vergroting

Islamitische grafsteen met minaret Natuursteen

Het ontwerp van het Islamitische grafmonument is samen met de nabestaanden bepaald. Aan de indeling en vormgeving van een Islamitisch monument zitten traditionele voorschriften, maar er is steeds meer mogelijk. Het monument is gemaakt van zwart gepolijst graniet, waarbij de opschriften zijn ingelegd met bladgoud. Een groot deel van het liggende gedeelte bevat geen afdekking van natuursteen. Dit is... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 28196
Collectie Bijzonder persoonlijk, Exclusief, Islamitisch, Met bijzondere betekenis, Modern, Perzisch
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur donker, Zwart
Liggende deel Geheel beplanting in vlakken, Natuursteen
Materiaal Natuursteen
Natuursteen kleuren Zwart
Staande deel Natuursteen
Subtype Staande steen met vloer

Omschrijving

Het ontwerp van het Islamitische grafmonument is samen met de nabestaanden bepaald. Aan de indeling en vormgeving van een Islamitisch monument zitten traditionele voorschriften, maar er is steeds meer mogelijk. Het monument is gemaakt van zwart gepolijst graniet, waarbij de opschriften zijn ingelegd met bladgoud. Een groot deel van het liggende gedeelte bevat geen afdekking van natuursteen. Dit is gedaan omdat bij veel Islamitische graven meegebrachte bloemen voor de overledene op het graf worden gelegd. Deze bloemen kunnen nabestaanden in de uitsparing op het graf leggen, waardoor de kwaliteit van het natuursteen blijft behouden.

Enkele grafsteen - met vloer

Een enkel graf heeft op veel begraafplaatsen een breedte tussen de 70 en 130 centimeter. Ieder grafmonument maken wij op maat en we zorgen ervoor dat deze de juiste afmetingen heeft volgens de lokale richtlijnen.

Natuursteen

Van marmer tot graniet en van ruw tot gepolijst. Natuursteen is nog steeds het meest gebruikte materiaal voor grafmonumenten wordt gebruikt in de meest uiteenlopende variaties, soorten, kleuren en afwerkingen. Juist vanwege de duurzaamheid is het materiaal erg geschikt voor toepassing in de buitenlucht en blijven de meeste natuursteensoorten ook jarenlang hun natuurlijke schoonheid behouden.