close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Vandaag: Extra inspiratiedagenarrow_forward
Grafsteen met houten zuil en cortenstalen rand foto 1

Grafsteen met houten zuil en cortenstalen rand Cortenstaal, ruwe steen, versteend hout

Een grafmonument dat een rustieke uitstraling biedt, gemaakt van versteend hout en afgewerkt met een cortenstalen rand. De zuil is perfect voor een onvergetelijke herinnering aan uw dierbare, waarbij zowel persoonlijkheid als rust wordt uitgedrukt. Met dit monument kunt u de naam van uw geliefde laten graveren, waardoor hun aanwezigheid op een gedenkwaardige manier wordt vereeuwigd.De natuur lever... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 42483
Assortiment Natuurlijke gedenktekens
Collectie Natuurlijk, Ruwe steen, Zuilen
Graftype Enkel, Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Bruin
Materiaal Cortenstaal, Ruwe steen, Versteend hout
Subtype Enkel staand en liggend, Staande steen met vloer

Omschrijving

Een grafmonument dat een rustieke uitstraling biedt, gemaakt van versteend hout en afgewerkt met een cortenstalen rand. De zuil is perfect voor een onvergetelijke herinnering aan uw dierbare, waarbij zowel persoonlijkheid als rust wordt uitgedrukt. Met dit monument kunt u de naam van uw geliefde laten graveren, waardoor hun aanwezigheid op een gedenkwaardige manier wordt vereeuwigd.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Een enkel graf heeft op veel begraafplaatsen een breedte tussen de 70 en 130 centimeter. Ieder grafmonument maken wij op maat en we zorgen ervoor dat deze de juiste afmetingen heeft volgens de lokale richtlijnen.

Cortenstaal

Cortenstaal wordt regelmatig toegepast bij grafmonumenten.De mooie roestbruine kleur wordt gekenmerkt door zijn warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. Het materiaal is zeer weervast en de roestlaag is erg duurzaam en blijft mooi.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.