close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward
Grafmonument houten kruis en keitjes foto 1

Grafmonument houten kruis en keitjes Hout

Monument met een houten kruis, het kruis is gemonteerd op een vierkante plaat van marmer. De tekst op de wit marmeren plaat is verheven gestraald. Er is een omranding gemaakt van keitjes, deze liggen in een rand van cement. Het geheel ligt op een betonfundering.De traditionele gedenktekens zijn meestal van natuursteen gemaakt met een traditionele afwerking, zoals een gepolijst oppervlak en geprikt... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 41980
Assortiment Traditionele gedenktekens
Collectie Christelijk, Klassiek en traditioneel, Kruis
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Beige, Bruin
Materiaal Hout
Steensoort Marmer
Subtype Enkel staand en liggend, Staande steen met vloer

Omschrijving

Monument met een houten kruis, het kruis is gemonteerd op een vierkante plaat van marmer. De tekst op de wit marmeren plaat is verheven gestraald. Er is een omranding gemaakt van keitjes, deze liggen in een rand van cement. Het geheel ligt op een betonfundering.

Traditionele gedenktekens

De traditionele gedenktekens zijn meestal van natuursteen gemaakt met een traditionele afwerking, zoals een gepolijst oppervlak en geprikte of gebeitelde verfraaiingen. Ook is de belettering bij de meeste traditionele gedenktekens door middel van zandstralen in het steen aangebracht.

Enkele grafsteen - met vloer

Een enkel graf heeft op veel begraafplaatsen een breedte tussen de 70 en 130 centimeter. Ieder grafmonument maken wij op maat en we zorgen ervoor dat deze de juiste afmetingen heeft volgens de lokale richtlijnen.

Hout

Hout staat bekend om zijn warme, natuurlijke uitstraling die een breed spectrum aan kleuren en tinten omvat. Elke houtsoort brengt zijn eigen unieke sfeer en textuur met zich mee. De variatie in nerfpatronen, vaak uniek voor elke stuk, voegt een persoonlijke toets toe die de schoonheid van de natuur weerspiegelt. Hout symboliseert groei, leven en vernieuwing, en staat tegelijkertijd voor stevigheid en duurzaamheid. Het is een materiaal dat met de tijd meegaat en een diepere verbinding met de aarde en haar cycli biedt. Deze eigenschappen maken het een bijzonder en veelzijdig materiaal, gewaardeerd om zijn esthetiek en symbolische waarde.