close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Vandaag: Extra inspiratiedagenarrow_forward
Twee losse grafzuilen van versteend hout foto 1
Klik op onderstaande foto's voor een vergroting

Twee losse grafzuilen van versteend hout Brons, hout, versteend hout

Twee losse grafzuilen van versteend hout, ontworpen om de tijdloze schoonheid van de natuur te eren. Deze unieke zuilen bieden een persoonlijke en gedenkwaardige manier om de herinnering aan uw dierbare levend te houden. Met hun krachtige en elegante vormgeving maken ze deel uit van een rustgevende plek waar liefde en respect samenkomen.Door het gebruik van beelden of symbolen kunt u het gedenktek... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35532
Assortiment Natuurlijke gedenktekens
Collectie Beelden en Symbolen, Natuurlijk, Zuilen
Kleur Beige
Liggende deel Cortenstaal
Materiaal Brons, Hout, Versteend hout
Natuursteen kleuren Beige/licht bruin
Staande deel Natuurlijk, Versteend hout

Omschrijving

Twee losse grafzuilen van versteend hout, ontworpen om de tijdloze schoonheid van de natuur te eren. Deze unieke zuilen bieden een persoonlijke en gedenkwaardige manier om de herinnering aan uw dierbare levend te houden. Met hun krachtige en elegante vormgeving maken ze deel uit van een rustgevende plek waar liefde en respect samenkomen.

Beelden en Symbolen
Door het gebruik van beelden of symbolen kunt u het gedenkteken personaliseren. Denk hierbij aan het toepassen van religieuze symbolen, maar ook het gebruik van symbolische weergave van een hobby. Ook woorden als 'verbintenis'  en 'liefde' zijn prachtig symbolisch weer te geven door bijvoorbeeld gebruik te maken van beelden met personages in een specifieke houding of setting.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.

Hout

Hout staat bekend om zijn warme, natuurlijke uitstraling die een breed spectrum aan kleuren en tinten omvat. Elke houtsoort brengt zijn eigen unieke sfeer en textuur met zich mee. De variatie in nerfpatronen, vaak uniek voor elke stuk, voegt een persoonlijke toets toe die de schoonheid van de natuur weerspiegelt. Hout symboliseert groei, leven en vernieuwing, en staat tegelijkertijd voor stevigheid en duurzaamheid. Het is een materiaal dat met de tijd meegaat en een diepere verbinding met de aarde en haar cycli biedt. Deze eigenschappen maken het een bijzonder en veelzijdig materiaal, gewaardeerd om zijn esthetiek en symbolische waarde.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.