close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Vandaag: Extra inspiratiedagenarrow_forward
S731 - Silaan impregnering foto 1

S731 - Silaan impregnering

Geschikt voor materiaal:
Uitsluitend adviseren na overleg met directie. S731 is een duurzaam impregneermidel voor graniet op basis van silaan/siloxaan. Vooral risicovol bij grijzige materialen. Doordat silaan vettige is kunnen donke... lees meer >

Alles over dit accessoire

Eigenschappen

Product 8652
Productsoort Onderhoudsartikel

Productomschrijving

Geschikt voor materiaal:
Uitsluitend adviseren na overleg met directie. S731 is een duurzaam impregneermidel voor graniet op basis van silaan/siloxaan. Vooral risicovol bij grijzige materialen. Doordat silaan vettige is kunnen donkere vlekken ontstaan wanneer het niet goed wordt aangebracht. Bij voorkeur uitsluitend door DH medewerker aan laten brengen. Vooraf oppervlakte altijd met R155 reinigen. Eventueel residu van S731 is te verwijderen, verkleuring/vlekken die zichtbaar zijn geworden in de steen echter niet.

Werkwijze

Laat het natuursteen afkoelen tot zijn natuurlijke temperatuur. Verwerk R731 niet bij een buitentemperatuur onder de 5C of boven de 20C. Gebruik R731 niet bij direct zonlicht. Maak de steen grondig schoon en laat hem ongeveer 3 uur drogen drogen (max restvochtgehalte 6-8%). Indien het een zuigende granietsoort betreft is de droogtijd iets langer. Breng HMK S731 met een zachte kwast of een roller met korte haren in ruime hoeveelheid, maar gelijkmatig op de zuigende ondergrond aan. Behandel sterkzuigende oppervlakken na ca. 20 minuten opnieuw. Verwijder overtollig HMK S731 voor het indrogen volledig met wisser, doeken of tissuepapier. Draag altijd veilige rubberen schoonmaakhandschoenen bij het verwerken van dit product.

Dosering
Afhankelijk van het zuigvermogen van de ondergrond ca. 3-10m² per liter.

Veiligheidsinformatie
Bij het verwerken van S731 moeten de ruimtes goed geventileerd worden of een ademmasker met filter worden gedragen. De achterblijvende silaan/siloxaan is niet schadelijk. Buiten bereik van kinderen houden.