close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward
R152 Pasta - olie- en wasverwijderaar foto 1

R152 Pasta - olie- en wasverwijderaar

Geschikt voor materiaal:
Pasta kan gebruikt worden voor het verwijderen van kaarsvet of olie dat in natuursteen is getrokken en niet gereinigd kan worden met R154. Als het een oude vlek is kan de toplaag verhard zijn, dan eerst R154... lees meer >

Alles over dit accessoire

Eigenschappen

Product 8630
Productsoort Onderhoudsartikel

Productomschrijving

Geschikt voor materiaal:
Pasta kan gebruikt worden voor het verwijderen van kaarsvet of olie dat in natuursteen is getrokken en niet gereinigd kan worden met R154. Als het een oude vlek is kan de toplaag verhard zijn, dan eerst R154 aanbrengen en in laten trekken. Daarna reinigen en de R152 pasta aanbrengen. De pasta zuigt als het ware het vet uit de steen, in de pasta. Nadat pasta is verwijderd steen reinigen met R155. Indien vlek niet geheel is verdwenen is geduld de enige optie. Door warmte van de zon op de steen zakt het vet naar verloop van tijd vanzelf door de lagen van de steen heen. Dit kan - afhankelijk van de hoeveelheid zon op de steen - wel een jaar duren.

Werkwijze

Laat het natuursteen afkoelen tot zijn natuurlijke temperatuur. Verwerk R152 niet bij een buitentemperatuur onder de 5C of boven de 20C. Gebruik R152 niet bij direct zonlicht. Breng HMK R152 op het te reinigen oppervlak aan en borstel deze goed in het oppervlak. Daarna een dikker laagje op de ingeborstelde plaats aanbrengen, en breng hierover een stukje transparant huishoudfolie aan. Laat het drogen ca. 4 tot 12 uur en veeg dan de opgedroogde pasta weg. Na de behandeling mogen geen donkere vlekken meer zichtbaar zijn, indien deze wel aanwezig zijn behandeling herhalen. Het oppervlak reinigen met R155 Grondreiniger. Draag altijd veilige rubberen schoonmaakhandschoenen bij het verwerken van dit product.

Dosering
Bij eenmalig aanbrengen ca. 0,5cm laagdikte aanhouden. 1 liter R152 is voldoende voor 2m² oppervlakte. Uiteraard afhankelijk van de mate van vervuiling.

Veiligheidsinformatie
Buiten bereik van kinderen houden. Blik gesloten op een koele goed geventileerde ruimte bewaren. Vrij van ontstekingshaarden houden. Niet roken, niet in het oppervlaktewater laten komen, alleen in goed geventileerde ruimtes verwerken of een adembeschermend masker dragen.