close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward
Natuurlijke versteend houten grafsteen met Cortenstalen rand en tekstplaat foto 1

Natuurlijke versteend houten grafsteen met Cortenstalen rand en tekstplaat Cortenstaal, ruwe steen, versteend hout

Dit grafmonument combineert versteend hout met een rand en tekstplaat van cortenstaal voor een natuurlijke en robuuste uitstraling. Het versteende hout brengt een unieke textuur en een eigen verhaal, terwijl het cortenstaal met zijn kenmerkende roest-uitstraling zorgt voor een karaktervol contrast. Het cortenstaal biedt tevens de mogelijkheid voor een aangebrachte inscriptie; een persoonlijke bood... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 42009
Assortiment Natuurlijke gedenktekens
Collectie Natuurlijk, Ruwe steen
Graftype Dubbel / Familiegraf, Familiegraf - met vloer
Kleur Bruin
Materiaal Cortenstaal, Ruwe steen, Versteend hout
Subtype Staande steen met vloer

Omschrijving

Dit grafmonument combineert versteend hout met een rand en tekstplaat van cortenstaal voor een natuurlijke en robuuste uitstraling. Het versteende hout brengt een unieke textuur en een eigen verhaal, terwijl het cortenstaal met zijn kenmerkende roest-uitstraling zorgt voor een karaktervol contrast. Het cortenstaal biedt tevens de mogelijkheid voor een aangebrachte inscriptie; een persoonlijke boodschap of naam kan hiermee worden geëerd. Het monument leent zich perfect voor een harmonieuze integratie in elke groene rustplaats. Met dit bijzondere grafmonument wordt een kenmerkende en duurzame laatste rustplaats gecreëerd, waardoor de herinnering aan uw dierbare op een waardige en respectvolle manier voortleeft.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Cortenstaal

Cortenstaal wordt regelmatig toegepast bij grafmonumenten.De mooie roestbruine kleur wordt gekenmerkt door zijn warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. Het materiaal is zeer weervast en de roestlaag is erg duurzaam en blijft mooi.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.