close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward
Modern grafsteen met cortenstalen vloer en graflantaarn foto 1

Modern grafsteen met cortenstalen vloer en graflantaarn Cortenstaal

Dit moderne grafmonument is een samenstelling van materialen en ontwerpelementen die een eigentijdse benadering van gedenktekens symboliseren. Centraal in het ontwerp staat een grafsteen van de hoogste kwaliteit, waarop ruimte is voor gepersonaliseerde inscripties. De aanwezigheid van de overledene wordt op een respectvolle manier geëerd door middel van deze subtiele gerichte inscriptie. Omlijsten... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 42016
Assortiment Moderne gedenktekens
Collectie Beelden en Symbolen, Bijzonder persoonlijk, Exclusief, Kunstenaars, Modern
Graftype Familiegraf - met vloer
Kleur Bruin
Materiaal Cortenstaal
Subtype Dubbel staand en liggend, Staande steen met vloer

Omschrijving

Dit moderne grafmonument is een samenstelling van materialen en ontwerpelementen die een eigentijdse benadering van gedenktekens symboliseren. Centraal in het ontwerp staat een grafsteen van de hoogste kwaliteit, waarop ruimte is voor gepersonaliseerde inscripties. De aanwezigheid van de overledene wordt op een respectvolle manier geëerd door middel van deze subtiele gerichte inscriptie. Omlijstend aan deze steen is een vloer van cortenstaal. Dit natuurlijke materiaal staat bekend om zijn duurzaamheid en zijn karakteristieke verweerde uitstraling, die over de jaren heen alleen maar mooier wordt. Ter aanvulling op dit ontwerp bevat het monument ook een graflantaarn die de rustplaats zachtjes verlicht, wat zorgt voor een serene en vreedzame uitstraling. Dit monument biedt de mogelijkheid om een blijvende herinnering te creëren die zowel modern design als eerbetoon waardeert.

Beelden en Symbolen
Door het gebruik van beelden of symbolen kunt u het gedenkteken personaliseren. Denk hierbij aan het toepassen van religieuze symbolen, maar ook het gebruik van symbolische weergave van een hobby. Ook woorden als 'verbintenis'  en 'liefde' zijn prachtig symbolisch weer te geven door bijvoorbeeld gebruik te maken van beelden met personages in een specifieke houding of setting.

Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Cortenstaal

Cortenstaal wordt regelmatig toegepast bij grafmonumenten.De mooie roestbruine kleur wordt gekenmerkt door zijn warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. Het materiaal is zeer weervast en de roestlaag is erg duurzaam en blijft mooi.