close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Vandaag: Extra inspiratiedagenarrow_forward
Familie graf met zuil en cortenstalen rand foto 1

Familie graf met zuil en cortenstalen rand Hout, versteend hout

Dit familie grafmonument is ontworpen met een stijlvolle, robuuste zuil die de eeuwige verbondenheid symboliseert. De rand van het monument is gemaakt van cortenstaal, waardoor het een modern randje krijgt dat contrast biedt met de klassieke zuil. U kunt persoonlijke boodschappen graveren in het monument om uw dierbaren te gedenken en de band tussen hen te herdenken.Door het gebruik van beelden of... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 36754
Collectie Beelden en Symbolen, Grafzerken, Robuust/groot, Zuilen
Graftype Dubbel / Familiegraf, Familiegraf - met vloer, Grafzerken, Robuust/groot
Liggende deel Cortenstaal
Materiaal Hout, Versteend hout
Staande deel Versteend hout

Omschrijving

Dit familie grafmonument is ontworpen met een stijlvolle, robuuste zuil die de eeuwige verbondenheid symboliseert. De rand van het monument is gemaakt van cortenstaal, waardoor het een modern randje krijgt dat contrast biedt met de klassieke zuil. U kunt persoonlijke boodschappen graveren in het monument om uw dierbaren te gedenken en de band tussen hen te herdenken.

Beelden en Symbolen
Door het gebruik van beelden of symbolen kunt u het gedenkteken personaliseren. Denk hierbij aan het toepassen van religieuze symbolen, maar ook het gebruik van symbolische weergave van een hobby. Ook woorden als 'verbintenis'  en 'liefde' zijn prachtig symbolisch weer te geven door bijvoorbeeld gebruik te maken van beelden met personages in een specifieke houding of setting.

Hout

Hout staat bekend om zijn warme, natuurlijke uitstraling die een breed spectrum aan kleuren en tinten omvat. Elke houtsoort brengt zijn eigen unieke sfeer en textuur met zich mee. De variatie in nerfpatronen, vaak uniek voor elke stuk, voegt een persoonlijke toets toe die de schoonheid van de natuur weerspiegelt. Hout symboliseert groei, leven en vernieuwing, en staat tegelijkertijd voor stevigheid en duurzaamheid. Het is een materiaal dat met de tijd meegaat en een diepere verbinding met de aarde en haar cycli biedt. Deze eigenschappen maken het een bijzonder en veelzijdig materiaal, gewaardeerd om zijn esthetiek en symbolische waarde.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.