close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward
Enkele granieten grafsteen met kruis foto 1

Enkele granieten grafsteen met kruis Hout

Een elegant grafmonument dat bestaat uit een solide en duurzame granieten steen. Het kruis die in de steen zit geeft aan dat het een symbolische verwijzing is naar de spirituele betekenis van het monument. Met dit prachtige grafmonument kunt u op subtiele wijze de herinnering aan uw geliefde levend houden.De traditionele gedenktekens zijn meestal van natuursteen gemaakt met een traditionele afwerk... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 42073
Assortiment Traditionele gedenktekens
Collectie Christelijk, Klassiek en traditioneel, Kruis
Graftype Enkel
Kleur Bruin, Rood
Materiaal Hout
Natuursteen kleuren Rood/oranje/bruin
Subtype Enkel staand, Staande steen met vloer

Omschrijving

Een elegant grafmonument dat bestaat uit een solide en duurzame granieten steen. Het kruis die in de steen zit geeft aan dat het een symbolische verwijzing is naar de spirituele betekenis van het monument. Met dit prachtige grafmonument kunt u op subtiele wijze de herinnering aan uw geliefde levend houden.

Traditionele gedenktekens

De traditionele gedenktekens zijn meestal van natuursteen gemaakt met een traditionele afwerking, zoals een gepolijst oppervlak en geprikte of gebeitelde verfraaiingen. Ook is de belettering bij de meeste traditionele gedenktekens door middel van zandstralen in het steen aangebracht.

Hout

Onze collectie houten grafmonumenten bestaat grotendeels uit massief teakhout vervaardigde modellen. Hout is een zeer duurzaam materiaal.

Hout is een natuurproduct en kan door vocht gaan werken. Hierdoor kunnen er in de kopse delen scheuren ontstaan. Dit is niet erg en is zelfs een specifieke eigenschap van deze houtsoort wat verder geen enkele invloed heeft op de duurzaamheid.

Wordt teakhout niet behandeld, dan krijgt het na verloop van tijd een grijze kleur. Zoals ook alle andere hardhout soorten. Dit noemen we het vergrijzen van hout. Een grafmonument krijgt hierdoor een fraaie, natuurlijke uitstraling. Om de oorspronkelijke diepe kleur te behouden kunt u er voor kiezen om het met olie of lak te behandelen, dit betekent echter wel dat het eens per jaar uitgebreid onderhoud nodig heeft.