close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Bel ons 085-047 51 15

“Ontwerp van grafsteen voor het eerst in Nederland in Virtual Reality te bewonderen”

Cuperus Gedenken – marktleider in het ontwerpen en maken van gedenktekens en grafmonumenten in Noordoost-Nederland – neemt een innovatieve stap op het gebied van ontwerpen van grafmonumenten. Met Virtual Reality introduceren zij de mogelijkheid om een nog niet bestaande grafsteen in een virtuele omgeving te bewonderen. Visualiseren hoe een grafsteen eruit komt te zien wordt op deze manier makkelijker voor nabestaanden.

360º beleving met Virtual Reality

Unieke en persoonlijk ontworpen grafmonumenten van alle kanten bekijken. Deze mogelijkheid biedt Cuperus Gedenken. De vestigingen in Meppel, Zwolle en Drachten hebben hierin de primeur. Bijzonder, want met behulp van een Virtual Reality-bril is het mogelijk rondom de ontworpen grafsteen te lopen. Cuperus gaat hiermee een stapje verder dan enkel het maken van een 3D-ontwerp op papier.

Folkert Cuperus, directeur Cuperus Gedenken: “Naast het persoonlijke gesprek en aandacht voor de wensen van onze klanten om een persoonlijk en op maat gemaakt uniek grafmonument te leveren zijn we doorlopend op zoek naar manieren om het voor klanten nog makkelijker te maken. De samenwerking met VR-Innovations heeft een nieuwe toepassing voor onze klanten opgeleverd die het nog makkelijker maakt om vooraf te ervaren hoe het ontworpen grafmonument eruit komt te zien”

Van idee naar werkelijkheid

Met Virtual Reality is het makkelijker om het ontwerp van een grafmonument te visualiseren. De combinatie van een 3D-ontwerp en innovatieve Virtual Reality-technologie geeft klanten een goede indruk hoe de grafsteen er in het echt uit gaat zien. Tot in het kleinste detail. Het ontwerp van een grafsteen wordt bijna tastbaar, waardoor bepaald wordt of de vorm, het materiaalgebruik, maar bovenal het gevoel bij het grafmonument juist is. Een grafsteen beleven gebeurt op deze manier al in de ontwerpfase.

Ervaar het zelf bij Cuperus Gedenken

Een ontwerp zo goed mogelijk visualiseren kan volgens Cuperus Gedenken het best met Virtual Reality. In samenwerking met het bedrijf VR-innovations – specialisten op het gebied van Virtual Reality – worden grafsteenontwerpen in een gesimuleerde 3D-omgeving gezet. Hierdoor beleeft en ziet de klant het grafmonument al voordat het gemaakt is en weet de klant al wat er straks geleverd wordt

Om een goed beeld te krijgen van een grafsteen is op de vestigingen van Cuperus Gedenken in Meppel, Zwolle en Drachten op afspraak de Virtual Reality beleving beschikbaar. Bel ons voor meer informatie of het maken van een afspraak naar 085 – 047 51 15. Graag maken we tijd voor u.