close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward
Versteend houten stam met cortenstalen naam plaatje foto 1
Klik op onderstaande foto's voor een vergroting

Versteend houten stam met cortenstalen naam plaatje Brons, cortenstaal, hout, versteend hout

Dit unieke grafmonument biedt een verfijnde combinatie van natuurlijke materialen. Een versteend houten stam met een stijlvolle cortenstalen naamplaat, die een robuuste, maar elegantie look creëert. Met dit monument kunt u een duurzame herinnering aan uw dierbare creëren en hun naam voor altijd in herinnering houden.Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35814
Dieren Dieren 3d, Vogel
Graftype Kort graf
Liggende deel Cortenstaal, Sierlijk of ovaal
Materiaal Brons, Cortenstaal, Hout, Versteend hout
Staande deel Versteend hout en cortenstaal

Omschrijving

Dit unieke grafmonument biedt een verfijnde combinatie van natuurlijke materialen. Een versteend houten stam met een stijlvolle cortenstalen naamplaat, die een robuuste, maar elegantie look creëert. Met dit monument kunt u een duurzame herinnering aan uw dierbare creëren en hun naam voor altijd in herinnering houden.

Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.

Cortenstaal

Cortenstaal wordt regelmatig toegepast bij grafmonumenten.De mooie roestbruine kleur wordt gekenmerkt door zijn warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. Het materiaal is zeer weervast en de roestlaag is erg duurzaam en blijft mooi.

Hout

Hout staat bekend om zijn warme, natuurlijke uitstraling die een breed spectrum aan kleuren en tinten omvat. Elke houtsoort brengt zijn eigen unieke sfeer en textuur met zich mee. De variatie in nerfpatronen, vaak uniek voor elke stuk, voegt een persoonlijke toets toe die de schoonheid van de natuur weerspiegelt. Hout symboliseert groei, leven en vernieuwing, en staat tegelijkertijd voor stevigheid en duurzaamheid. Het is een materiaal dat met de tijd meegaat en een diepere verbinding met de aarde en haar cycli biedt. Deze eigenschappen maken het een bijzonder en veelzijdig materiaal, gewaardeerd om zijn esthetiek en symbolische waarde.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.