close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Vandaag: Extra inspiratiedagenarrow_forward
Enkel monument met vloer (233-zwo) foto 1

Enkel monument met vloer (233-zwo) Versteend hout

Een stuk versteend hout op een vierkante plaat van gezoet graniet. De tekst kan in het graniet gegraveerd worden, ook is met cortenstaal of met bronzen letters en mooie combinatie te maken.Een enkel graf heeft op veel begraafplaatsen een breedte tussen de 70 en 130 centimeter. Ieder grafmonument maken wij op maat en we zorgen ervoor dat deze de juiste afmetingen heeft volgens de lokale richtlijnen... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 42431
Collectie Zuilen
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Bruin, Zwart
Materiaal Versteend hout
Subtype Enkel staand en liggend, Staande steen met vloer

Omschrijving

Een stuk versteend hout op een vierkante plaat van gezoet graniet. De tekst kan in het graniet gegraveerd worden, ook is met cortenstaal of met bronzen letters en mooie combinatie te maken.

Enkele grafsteen - met vloer

Een enkel graf heeft op veel begraafplaatsen een breedte tussen de 70 en 130 centimeter. Ieder grafmonument maken wij op maat en we zorgen ervoor dat deze de juiste afmetingen heeft volgens de lokale richtlijnen.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.