close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Bel ons 085-047 51 15
Enkel monument met vloer (233-zwo) foto 1

Enkel monument met vloer (233-zwo) Versteend hout

Een stuk versteend hout op een vierkante plaat van gezoet graniet. De tekst kan in het graniet gegraveerd worden, ook is met cortenstaal of met bronzen letters en mooie combinatie te maken.Wanneer dit grafmonument u aanspreekt, maar toch een of meerder... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 42431
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Staande steen met vloer, Versteend hout, Zuilen
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Bruin, Zwart
Materiaal Versteend hout
Onderdeel Zuilen
Productgroep Enkel monument met vloer
Steensoort Zwart graniet
Uitvoering Staande steen met vloer
Vestigingscatalogus Zwolle
Vormgeving Natuurlijke zuilen, Zuilen

Productomschrijving

Een stuk versteend hout op een vierkante plaat van gezoet graniet. De tekst kan in het graniet gegraveerd worden, ook is met cortenstaal of met bronzen letters en mooie combinatie te maken.
Grafmonumenten

Wanneer dit grafmonument u aanspreekt, maar toch een of meerdere elementen toch graag anders ziet, dan is dit geen probleem. We kunnen elk grafmonument compleet naar uw wens aanpassen. Hiervoor maken wij graag een persoonlijk ontwerp.Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.

Enkele grafsteen - met vloer

Een enkel graf heeft op veel begraafplaatsen een breedte tussen de 70 en 130 centimeter. Ieder grafmonument maken wij op maat en we zorgen ervoor dat deze de juiste afmetingen heeft volgens de lokale richtlijnen.