close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Bel ons 085-047 51 15
Komende zaterdag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Adviseur gedenktekens Leeuwarden

Locatie
Cuperus Leeuwarden

Uren
24 – 40 uur

Functie
Adviseur gedenktekens

Solliciteren

Direct solliciteren

Gezocht: een empathische creatieve adviseur met affiniteit met rouw.

Ben jij creatief, kun je aardig goed tekenen en kun je jouw commerciële- en adviesvaardigheden correct inzetten? Wij hebben een prachtbaan voor je om tijdens een emotionele periode nabestaanden te helpen om een uniek gedenkteken voor hen te creëren.

Wat houdt de functie in?

Onze klanten zijn nabestaanden van overledenen. Nabestaanden die een mooi gedenkteken willen dat past bij hoe zij degenen die hun dierbaar is, willen gedenken. Een gedenkteken waarbij nabestaanden meteen de verbinding met deze dierbare voelen. Dat is best een verantwoordelijkheid, het is ook heel dankbaar werk wat je voor je medemens(en) kunt doen.

Als adviseur zorg je voor een professionele, warme ontvangst van onze klanten en adviseer je over de mogelijkheden op het gebied van een gedenkteken. Je helpt de families door goed te luisteren naar de wensen en deze te vertalen naar een passend gedenkteken. Je hebt hierbij gevoel voor schoonheid, je ziet wanneer iets qua vormgeving klopt. Je leert bij ons de juiste materialen, vormen en technieken met elkaar te combineren tot een mooi ontwerp. Je laat aan de klant verschillende voorbeelden zien en maakt een aantal schetsen om een mogelijk ontwerp tot de verbeelding van de klant te laten spreken. Je doet dit uiteraard binnen de kaders van de wensen en het budget van de familie. Je bent je ervan bewust dat je je dienend opstelt richting de klanten van Den Hollandsche in een voor hen kwetsbare positie en vaak emotionele periode. Je kunt goed omgaan met gevoeligheden en ziet het als een uitdaging om families zo goed mogelijk te begeleiden in het proces van het kiezen van een gedenkteken. Jouw integere werkwijze zorgt ervoor dat families graag door jou worden geholpen. Wanneer je dit goed en respectvol doet zullen de meeste klanten graag -meteen- de opdracht bij jou neerleggen. De gehele looptijd van de opdracht hou je contact met een contactpersoon van de familie.

Je werkt binnen een ruim rayon vanuit onze vestiging in Leeuwarden. Je bent verantwoordelijk voor een eigen omzetdoelstelling. Daarbij is het opbouwen van een netwerk in de regio Leeuwarden wenselijk. Je legt contact met uitvaartondernemers en begraafplaatsbeheerders en werkt samen met je collega’s in de regio aan het vergroten van de naamsbekendheid. Vanuit het hoofdkantoor worden de meeste afspraken voor je geregeld.

Het kan gebeuren dat je ook af en toe inspringt bij een collega vestiging in de regio. Voor jou is dat bijvoorbeeld in Drachten, Dokkum of Sneek. Regelmatig heb je overleg met de andere teamleden; jullie ondersteunen elkaar in de uitvoering van het werk en vervangen elkaar bij vakantie of ziekte. De collega’s van de vestigingen in de regio Friesland – Groningen vormen met die van Leeuwarden een team.

Wat zien we graag in jou terug?

 • MBO++ denkniveau.
 • Beelddenker.
 • Je wilt en doet er alles om aan jouw klanten zo goed mogelijk te helpen.
 • Naar je klanten stel jij je ondersteunend op; het is voor hen een moeilijke en emotionele periode.
 • Je houdt je eigen omzetdoelstelling in de gaten.
 • Je vindt het fijn om regisseur te zijn in het proces van het eerste tot het laatste contact met de familie.
 • Je kunt goed en begripvol omgaan met zeer uiteenlopende typen mensen en gevoeligheden.
 • Je bent geduldig, integer, authentiek en betrouwbaar. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat klanten zich door jou begrepen voelen en kiezen voor Den Hollandsche als de organisatie die het gedenkteken voor hen mag creëren én zorgen dat alles correct verloopt, tot en met de plaatsing van het gedenkteken.
 • Je bent creatief, hebt gevoel voor techniek en weet wensen van de klant om te zetten van beeld naar een passend ontwerp.
 • Je werkt zeer nauwkeurig. Onze klanten verwachten dat alles foutloos gaat. Voor jouw collega’s is daarom een foutloze en complete orderregistratie en overdracht door jou enorm belangrijk.
 • Afhankelijk van het aantal afspraken, zul je ook veel alleen op de vestiging zijn.
 • Je bent in staat om een netwerk te onderhouden en uit te breiden.
 • Je bent bij voorkeur 24, 28 of 32 uur per week beschikbaar (fulltime is ook bespreekbaar).
 • Zaterdag is een vaste werkdag omdat deze dag voor families het gemakkelijkste is om samen een afspraak te maken. Op maandag ben je altijd vrij.

Werk(te) je in de zorg, heb je geen ervaring met advisering en/of verkoop, herken je je verder wel in het profiel? Dan nodigen we je ook van harte uit om te reageren.

Wie zijn wij?

Cuperus Gedenken (www.cuperusgedenken.nl) is een optelsom van 45 geweldige mensen die elkaar versterken, allemaal met hun eigen specialisme en karakter. Iedereen is 100% zichzelf, gedreven en professioneel. We werken hard en tegelijkertijd hebben we ook veel lol met elkaar. Er is bij Cuperus Gedenken ruimte voor groei, zowel persoonlijk als professioneel. Met onze drie merken Den Hollandsche, Cuperus Gedenken en Eijgelaar zijn wij marktleider in het ontwerpen en vervaardigen van bijzondere en unieke gedenktekens in Nederland en België. Kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid vormen de kern van elke schakel in het proces van de vraag van de klant naar een voor hen mooi eindresultaat! Daar doen we samen ons uiterste best voor. Wij plaatsen vanuit Elst (bij Nijmegen) en Meppel gedenktekens door geheel Nederland, België en Duitsland.

Wat bieden wij jou?

 • Veel werkplezier en voldoening van je werk!
 • Een zelfstandige en verantwoordelijke functie bij een innovatieve marktleider.
 • Werken in een dynamisch, innovatief bedrijf met korte communicatielijnen.
 • Een open en op samenwerking gerichte cultuur.
 • Prettige werksfeer.
 • Een goed salaris (hoogte afhankelijk van werkervaring).
 • Reiskostenvergoeding.
 • 24 vakantiedagen.
 • Pensioenregeling.
 • Een fijn team professionals en een sociale werkgever.
 • Veel ruimte voor zelfontwikkeling en groei

Interesse om wat je allemaal in je hebt qua creativiteit en klantgerichtheid bij ons en onze klanten in te zetten?

Stuur dan je CV en motivatie naar Daphne Wannee (personeelszaken): personeel@cuperusgedenken.nl. Heb je vragen? Bel 0481-371333 en vraag naar Daphne.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet prijs gesteld.