close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Vandaag: Extra inspiratiedagenarrow_forward

Grafzerken Inspiratie voor bijzondere en persoonlijke grafzerk

Een grafzerk is een liggende grafsteen. Bekijk onze unieke voorbeelden van grafzerken die uitgevoerd zijn in natuursteen, cortenstaal, glas, RVS of een combinatie van deze materialen. Met grafzerken bedoelen wij grafstenen die voornamelijk uit een liggend deel bestaat, meestal in de vorm van een rechthoekige plaat.

Bekijk ook onze collecties met voorbeelden van klassieke en traditionele grafstenen en grafstenen eenvoudig en bijzonder.

Wat is een grafzerk?

Er is vaak onduidelijkheid over wat een grafmonument, grafsteen of grafzerk is. Ook worden deze namen veel door elkaar heen gebruikt. Als men spreekt van een grafzerk dan heeft men het over het liggende deel van het monument. Dit liggende gedeelte bestaat uit een massief stuk natuursteen dat vlak, of licht hellend, wordt geplaatst. Een zerk kan onderdeel zijn van een grafsteen, hierbij bestaat het monument dan ook uit een staand gedeelte. Als er uitsluitend een liggend deel is geplaatst dan spreekt men van een grafzerk. In België wordt de benaming zerk of grafzerken vaak gebruikt als alternatief voor een grafmonument of grafsteen.

Welke soorten grafzerken zijn er?

Grafzerken zijn er diverse soorten en uitvoeringen. Grafzerken worden al honderder jaren gebruikt en op elke begraafplaats te vinden. Meestal zijn klassieke grafzerken rijkelijk voorzien van tekst en werden deze gemaakt van Belgisch hardsteen. Vandaag de dag worden zerken van elk soort materiaal gemaakt zoals natuursteen en graniet. Door toevoegingen zoals glas, RVS of cortenstaal krijgt een grafzerk een modern en eigentijds karakter. In ons fotoboek vindt u veel voorbeelden die kunnen dienen als inspiratie.

Elke grafzerk op maat en met zorg gemaakt

Het maken van persoonlijke grafzerken is ons vak en onze passie, al ruim 175 jaar. Daarom kunt u erop vertrouwen dat we de grafzerk voor uw dierbare vakkundig en volgens onze hoge kwaliteitsstandaarden maken en plaatsen. We maken iedere grafsteen grafzerk geheel op maat en tijdens het ontwerpen zullen we u ook zo goed mogelijk adviseren over wat mogelijk is. Zo helpen wij u met het verzorgen van een persoonlijk en unieke grafzerk dat voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats.

Grafzerken collectie bekijken? Kom langs

In onze ruime en moderne werkplaats in Meppel hebben wij alles in huis om het grafmonument voor uw dierbare naar wens te vervaardigen. Onze vakkundige medewerkers zullen het monument op de uiteindelijke gedenkplek plaatsen. Wij plaatsen op begraafplaatsen in heel Nederland. Kom gerust langs in een winkel van ons bij u in de buurt.