close
menu Menu Cuperus Gedenken
favorite
Bel ons 085-047 51 15
Aankomende zaterdag: Extra oriëntatiedagenarrow_forward
Natuurlijk grafmonument cortenstaal letterplaat foto 1

Natuurlijk grafmonument cortenstaal letterplaat Cortenstaal, ruwe steen, versteend hout

Een mooie combinatie van versteend houd en cortenstaal. De tekst is uit de plaat gesneden, de omranding van cortenstaal is gevuld met keien. Het geheel is geplaatst op een betonfundering.De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. E... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 42009
Artikelnummer 15799
Assortiment Natuurlijke gedenktekens
Collectie Natuurlijk, Ruwe steen
Diverse tags Ruwe steen
Graftype Dubbel / Familiegraf, Familiegraf - met vloer
Kleur Bruin
Materiaal Cortenstaal, Ruwe steen, Versteend hout
Productgroep Grafmonumenten, Natuurlijke stenen
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Een mooie combinatie van versteend houd en cortenstaal. De tekst is uit de plaat gesneden, de omranding van cortenstaal is gevuld met keien. Het geheel is geplaatst op een betonfundering.
Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Cortenstaal

Cortenstaal wordt regelmatig toegepast bij grafmonumenten.De mooie roestbruine kleur wordt gekenmerkt door zijn warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. Het materiaal is zeer weervast en de roestlaag is erg duurzaam en blijft mooi.Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.

Grafmonumenten

Wanneer dit grafmonument u aanspreekt, maar toch een of meerdere elementen toch graag anders ziet, dan is dit geen probleem. We kunnen elk grafmonument compleet naar uw wens aanpassen. Hiervoor maken wij graag een persoonlijk ontwerp.